Προώθηση ιστοσελίδας

Στη κορυφή του Google

Περισσότερα

Πόσο καιρό θα πάρει η διαδικασία του SEO μέχρι να φανούν τα αποτελέσματα;
προώθηση ιστοσελίδαςΣε πόσο καιρό θα βρίσκεται η ιστοσελίδα μου στην πρώτη σελίδα της μηχανής αναζήτησης; Γιατί παίρνει τόσο καιρό η διαδικασία;
Πελάτης: "Εμείς το θέλουμε σε 1 εβδομάδα"
Φυσικά δεν υπάρχει κάποια τυποποιημένη και στάνταρ απάντηση στο ερώτημα αυτό, καθώς η Google αλλάζει σε πολύ συχνή βάση τους αλγόριθμους της που εξετάζουν διάφορες μεταβλητές στην κάθε ιστοσελίδα ξεχωριστά, όπως τον ανταγωνισμό, τη δυναμικότητα της ιστοσελίδας, το περιεχόμενο, τις λέξεις κλειδιά που στοχεύονται, τη δυναμικότητά τους κ.ο.κ.
Επιπλέον, πολύ μεγάλο ρόλο στο SEO ιστοσελίδας παίζει η συχνότητα, η ένταση και ο ζήλος που η κάθε επιχείρηση εφαρμόζει τις πρακτικές της.
Το γεγονός ότι δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να δούμε αλλαγές και αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης της Google, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε κάποιες πιο σαφείς πληροφορίες και κατευθύνσεις επί του θέματος.
Τα περισσότερα στοιχεία που θα παρουσιαστούν παρακάτω, βασίζονται στην έρευνα που διεξήγαγε η ahrefs.com και στα ευρήματα της, μετά από ανάλυση που έγινε σε περίπου 2εκ. keyword και ιστοσελίδες αντίστοιχα.

Πόσο καιρό υπάρχουν οι σελίδες που εμφανίζονται στις δέκα κορυφαίες αναζητήσεις της Google;
Η έρευνα της Ahrefs, έδειξε ότι οι σελίδες που εμφανίζονται στο ψηλά στη μηχανή αναζήτησης της Google σε συγκεκριμένα keywords, είναι οι παλαιότερες, καθώς οι περισσότερες από αυτές υπάρχουν περισσότερες από 950 ημέρες στον «αέρα» εξυπηρετώντας τους χρήστες.
Στη δεύτερη θέση, κατατάσσονται σελίδες που υπάρχουν περισσότερες από 850 ημέρες
Στην τρίτη θέση 800 ημέρες.
Μετά την τρίτη θέση, η παλαιότητα της σελίδας φαίνεται ότι δεν έχει μεγάλη σημασία καθώς οι σελίδες που κατατάσσονται στην τέταρτη θέση υπάρχουν περίπου 760 ημέρες, ενώ αυτές που κατατάσσονται στην δέκατη θέση, λειτουργούν περίπου 650 ημέρες.
Από την παραπάνω ανάλυση, συμπεραίνουμε ότι οι σελίδες με την καλύτερη και υψηλότερη κατάταξη υπάρχουν περίπου 3 χρόνια στην αγορά.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μόνο 22% των σελίδων καταφέρνουν να «σκαρφαλώσουν» μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους ανάμεσα στις πρώτες 10 αναζητήσεις, της 1ης σελίδας της Google.
Πιο συγκεκριμένα, μόνο το 1.5% αυτών των σελίδων καταφέρνει να εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα της αναζήτησης, ενώ παραπάνω από το 4% βρίσκεται για αρκετό καιρό 10ο στην κατάταξη.

Πόσο χρόνο χρειάζονται περίπου οι ιστοσελίδες για να εμφανιστούν στα πρώτα αποτελέσματα της Google;
Η παρακάτω ανάλυση έχει βασιστεί σε 2εκ. ιστοσελίδες οι οποίες δραστηριοποιούνται σχεδόν ένα χρόνο στο διαδίκτυο.
Συνολικά από τις 2εκ. αυτές ιστοσελίδες, μόνο το 5,7% κατάφερε σε 365 ημέρες να ανέβει στα δέκα πρώτα αποτελέσματα στην αναζήτηση στοχεύοντας σε ένα ή περισσότερα keywords, ενώ το 74,8% δεν κατάφερε να εμφανιστεί ούτε στα 100 πρώτα αποτελέσματα.
Από αυτό το 5,7%, το 10,8% είχε πολλά, αλλά και πολύ ποιοτικά backlinks, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά την χρησιμότητά τους και την προσοχή και βαρύτητα που πρέπει να τους δίνουμε.
Αντίθετα, μόνο το 3% αυτών των ιστοσελίδων κατάφερε να διασφαλίσει μία θέση στις πρώτες δέκα στη Google με λίγα, αλλά και πάλι, ποιοτικά backlinks.
Ακόμα πιο συγκεκριμένα, το 47,2% του 5,7% των ιστοσελίδων, που αναφέρθηκε παραπάνω, κατάφερε να εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα μέσα σε 61-121 ημέρες ενώ το 21,8% μέσα σε 122-182 ημέρες.
Καλό είναι να γνωρίζετε, ότι όσα περισσότερα είναι τα keywords που στοχεύετε, τόσο πιο δύσκολο είναι να καταφέρετε να εμφανιστείτε σε μεγάλο αριθμό αυτών στην πρώτη σελίδα. Όπως υποδεικνύει η ίδια έρευνα, μόνο 0,3% των ιστοσελίδων εμφανίζεται μέσα στα πρώτα δέκα αποτελέσματα σε πολλά, διαφορετικά keywords, μόλις σε ένα χρόνο.
Αυτή η προώθηση ιστοσελίδας, συνήθως παίρνει περίπου 300 ημέρες (στο υπόλοιπο 5,4%).
Από την παραπάνω έρευνα συμπεραίνουμε ότι οι περισσότερες ιστοσελίδες, περίπου το 95% αυτών, δεν καταφέρνουν να έχουν άμεσα, πολύ καλά αποτελέσματα καθώς δεν καταφέρνουν να εμφανιστούν πρώτες στις αναζητήσεις των χρηστών.
Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και αυτές που τελικά καταφέρνουν να φέρουν πολύ καλά αποτελέσματα, χρειάζονται τουλάχιστον 2-11 μήνες σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης από πολύ έμπειρους ανθρώπους.

Πώς πρέπει να οργανώσετε τη στρατηγική σας και ποια μεθοδολογία να ακολουθήσετε;
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μία καλή θέση ιδανικά στην πρώτη σελίδα της αναζήτησης, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως, τα χρόνια λειτουργία της ιστοσελίδας, το περιεχόμενο που έχει αναρτηθεί και η συχνότητα ανανέωσής του, τα backlinks και φυσικά η δουλειά η οποία έχει γίνει από ειδικούς του SEO.
Πολύ σημαντικό είναι, πριν αρχίσει η έρευνα για την εφαρμογή του SEO ιστοσελίδας, να υπάρχει μία ξεκάθαρη στρατηγική, έτσι ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος σε πράγματα που μπορεί να είχαν προβλεφθεί από την αρχή.
Ζητήστε από την πρώτη κιόλας στιγμή τη συμβουλή ειδικών και εξειδικευμένων στη προώθηση ιστοσελίδας ανθρώπων, έτσι ώστε να καταφέρετε να είστε προνοητικός και να αντιμετωπίσετε ελάχιστες - αν όχι καθόλου - δυσκολίες, από άποψη οργάνωσης, όσο το project προχωράει.
Το πιο σημαντικό μέρος της διαδικασίας, είναι η έρευνα η οποία πρέπει να γίνει για να τεθούν οι σωστοί στόχοι και keywords, έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι την κατεύθυνση με την οποία θα πορευθεί η επιχείρηση.


Με τη βοήθειά μας στην Bluehost.gr, μπορείτε να χτίσετε μία ολοκληρωμένη στρατηγική ακολουθώντας μία συγκεκριμένη και δοκιμασμένη μεθοδολογία που έχουμε αναπτύξει μέσα στα χρόνια για τη δική μας εσωτερική οργάνωση, η οποία θα σας κατευθύνει στα αρχικά στάδια του project.
Αφού εφαρμοστούν τα 3 πρώτα βασικά βήματα, τότε θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε μαζί τη στρατηγική της επιχείρησής σας και να περάσουμε στο κομμάτι της υλοποίησης της.
Μην ξεχνάτε επίσης ότι είπαμε παραπάνω, όσο πιο γηραιά είναι η ιστοσελίδα, τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχει.
Γι’ αυτό μη σταματάτε να τη δουλεύετε ακόμα και όταν πιστεύετε ότι την έχετε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό σημείο.
Να θυμάστε, τον επόμενο μήνα τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα πιο ικανοποιητικά!